Kafeler için Parayla Çalışan Telefon Şarjmatik Nedir Ne işe Yarar

 

Kafeler için Telefon Şarjmatik Nedir Ne işe Yarar

Şarjmatik; Cep telefonu, tablet, ipad, kulaklık, akıllı saat, notebook, ultra book gibi batarya olan ve şarj edilebilir cihazlara şarj hizmeti verir. Şarj matik otomatlarında genelde çok uçlu şarj kablosu bulunur. Kablonun uygun ucuna şarj edilmek istenen cihaz bağlanır. Para, NFC kart, RFID kart, kredi kartı, jeton gibi ödeme yöntemleri ile çalışır. Ayarlanan süre kadar takılan cihazlara şarj hizmeti verir. Çalışma mantığı budur.

Şarjmatikler İki Kategoriye Ayrılır

 

1. Sabit Şarjmatik

 

Sabit Şarjmatik; Genelde para ile çalışır yine ayarlanan süre kadar cihaza şarj hizmeti verir. Büyük ve belli bir konumda sabit olan, mdf ahşap yada demir kasası, kilitli gözleri olan, Şarj hizmetini kilitli gözlere bırakılmak suretiyle cihaza şarj hizmeti verir. Genelde uzun yol dinlenme tesisleri ve hastanelerde kullanılırdı. Akıllı cep telefonlarının çıkışıyla birlikte zaman içerisinde kafe, bar, restoran gibi işletmelerde de telefonlara vb. cihazlara şarj hizmeti vermeye başladı. Kullanım alanları yaygınlaşmaya başladı. Ancak Akıllı telefonlar daha da akıllanınca kullanıcılar telefonlarından şarj esnasında ayrılmak istemedi.

 

2. Seyyar Şarjmatik

 

 

Seyyar Şarjmatik; Taşınabilir Şarjmatik, Masaüstü şarjmatik, Kafe Şarjmatik, Paralı Şarjmatik, Telefon Şarjmatik gibi isimlerle anılan küçük ve taşınabilir olmasından dolayı yine kafe, restaurant, bar, kantin, hastane, Dinlenme tesisleri gibi işletmelerde masaya gelen ve masada telefona şarj hizmeti veren şarj matikler günlük kullanımın vaz geçilmezi haline geldi. Dışarı çıkarken bir cebine de Telefonun şarj aletini taşımak istemeyenler oturdukları işletmelerdeki şarmatikleri kullanmayı tercih ediyor. Ucuz ve pratik kullanımı sayesinde kullanıcı dostu olan Şarjmatikler işletmelerinde vaz geçilmezi haline geldi.

Şarmatik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

İşletmeniz için güvenlik önlemleri çok önemli olduğunu unutmayın. İşletmenize zarar verebilecek güç kaynaklarından kaçının. Şarj ünitesinde kullanılan güç kaynağını sorgulayın. Şarj ünitesi ve Şarj Standında kullanılan malzemelerin yeterli olup olmadığına bakılmalı. Şarjmatiklerin marka, model ve sertifikalarına bakılmalı. Sertifika akreditasyonlarına bakılmalı. Markanın güvenilirliğine bakılmalı.