Şarj İstasyonu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli
Kafenizde, Restoranınızda Masada Şarj Otomatı, Şarjmatik kulanmayı düşünüyorsanız bu yazıyı okumanız faydalı olabilir.
Kafenizde masada şarj otomatı şarjmatik kulanmak
Kafenizde masada şarj otomatı şarjmatik kulanmak
Şarjjet, Şarj Otomatı, Şarjmatik, Mobil Şarj istasyonu, Şarj Kutusu Nedir, Ne İşe Yararlar önceki yazılarımızda anlatmıştık. Bkz.
Şimdiki yazımda ise Şarj otomatlarında kullanılan parçaların ne işe yaradıklarından bahsedeceğim ve Şarjmatik tercih ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğine yardımcı olmaya çalışacağım.
Şarj istasyonları: Şarj ünitesi (Şarj Kutusu), Şarj standı, Para kanalı, Çok uçlu Şarj kablosu ve Güç kaynağından oluşan kafe şarj otomatlarıdır.
3 adet Şarj ünitesi + 1 adet Şarj standı ile bunların toplanmış haline ise Şarj Seti adı verilir.
Şarjjet Şarj Seti
Bu Parçalar Ne İşe Yarar.
Şarj Ünitesi (Şarj Kutusu); Madeni para ile çalışan, ayarlanmış süre kadar cihazları şarj etmeye yarayan masa üstü taşınabilir şarj birimidir. Kablolu şarj ve kablosuz şarj olmalarından ikiye ayrılır.
Kablolu şarj olan şarj üniteleri kullanım konusunda zorluk olarak Şarj ünitelerini tek tek şarja bağlamak ve priz konusunda işletmeye sıkıntı yarattığı için işletmeler tarafından kablosuz şarj olan şarj üniteleri daha çok tercih edilmektedir.
Şarj Standı; Şarj Ünitelerini şarj etmeye yarayan şarj birimidir. Şarj standı 9 / 12,5 volt arası 1 / 2 amper akım ile Şarj ünitelerini yaklaşık 5 ile 7 saat arasında kablosuz olarak şarj eder. Şarj edilen Şarj ünitelerin adedine göre şarj zamanı değişkenlik gösterebilir.
Para Kanalı; Şarj Ünitesinin üzerinde yer alan, çalışacak parayı tanımlamaya yarayan ve tanımlanmış parayla çalışmasını sağlayan birimdir. Genelde 1 TL yada 2 TL ile çalıştırılır.
1 TL ile çalışan şarj aletleri 1 TL para kanalına atılır, hizmet süresi başlar.
2 TL ile çalışan şarj aletlerinde ise 1. TL para kanalına atılır, 2. TL para kanalına atılınca hizmet süresi başlar.
Çok Uçlu Şarj Kablosu; Şarj ünitesi üzerinde yer alır. Şarj edilecek cihazın uygun şarj kablosu ucuna takılarak şarj hizmeti boyunca cihazı Şarj eden kablodur. Bu tür kablolar sağlamlığıyla ön plana çıkar. Orijinal şarj uçlarına sahip olan ve olmayanlar vardır. Lisanslı şarj uçları kullanılan kablolarda daha verimli ve güvenli olarak cihazı şarj eder. Kablo seçimi üretici tarafından tercih edilmiş olsada kullanıcı kendi kablosunuda şarj esnasında Şarj kartı üzerinde USB çıkışı var ise tercih olarak kullanabilir.
Güç Kaynağı; Şarj ünitesi üzerinde yer alan, şarj hizmetini sağlayan güç birimidir. Kullanılan güç birimleri Lityum-iyon yada Vrla aküler olarak kullanılır. Bu tercih şartlara göre üretici tarafından belirlenir.
Güvenli Mobil Şarj Otomatı Nasıl Olmalı
Şarj ünitesinde kullanılan Çok uçlu Şarj kablosu ve diğer parçalar her ne kadar önemli olsa da esas önemli olan üreticinin kullanım şartlarına göre kullanılacak güç kaynağı tercihi bu noktada devreye giriyor. Güç kaynağı seçiminde birinci öncelik işletme ve kullanıcı güvenliği dikkate alınmalı.
Şarj Ünitesinde Lityum-iyon kullanımı doğru tercih mi?
Şarj ünitelerinde Lityum-iyon tercih eden firmalar ürünü daha küçük ve daha hafif yapabilmek için tehlike ve güvenlik zafiyetini göz ardı etmekte.
Uçaklarda ve bir çok toplu alanlarda kullanımı yasaklanmış, tehlike arz eden Lityum iyon pilli Powerbanklar, diğer tarafta Şarj istasyonlarında kullanılan Lityum-iyon piller.
Lityum-iyon pili Powerbanklardan yola çıkarsak, kullanım şartları gün içersinde powerbank’ın gücü tükendiğinde yada gücü azaldığında şarj edilir bu durum doğru kullanımdır. Haliyle şarj / deşarj döngüsünde yüksek ısıya maruz kalmaz ve düşük derecede tehlike arz eder.
Ancak şarj istasyonlarında durum böyle değildir. Gün içersinde Şarj üniteleri birçok kere şarj / deşarj döngüsü yaşadığı için lityum-iyon pil kullanımı doğru tercih olmayabilir. Şarj / deşarj döngüsü ne kadar fazla olursa güç kaynağı o kadar ısınma yaşar. Lityum-iyon pil yüksek ısıya maruz kaldığında yanar, parlar ve patlar. Bir gün bu durum işletme için tehlike arz edecektir. Haliyle lityum-iyon pil ve türevleri doğru kullanım şartına uygun değildir.
Şarj Ünitesinde VRLA Akü kullanımı doğru tercih mi?
VRLA AKÜ (valf regüleli kurşun asit) Her güç kaynaklarında olduğu gibi Şarj / deşarj döngüsü ne kadar fazla olursa güç kaynağı o kadar ısınma yaşar. Ancak VRLA AKÜ en fazla şişer deforme olur, burada bir fark Lityum-iyon pilin aksine VRLA AKÜ yanmaz, parlamaz ve patlamazlık özelliğinden dolayı her ne kadar çağın gerisinde teknoloji olarak görülse de güvenlik şartlarına uyan güç kaynağı olarak öne çıkmaktadır.
Mobil Şarj Otomatlarında güç kaynağı olarak kullanılan Lityum iyon pillerin tehlikesinin farkındayız.
Şarj otomatları sektöründe Akreditasyonlu, Avrupa onaylı, test raporlu ISO 9001: 2015 (Kalite), ISO 10002:2018 (Müşteri Memnuniyeti), CE (Avrupa Standardı), TS IEC-60950-1 (Güvenlik Standardı), ROSH2 (Sistem Kalite) gibi tüm belgelere sahip firmamız başta insan sağlığı olmak üzere Mekanın güvenliği, mobil cihazların güvenliği göz önünde bulundurarak yanmaz, parlamaz, patlamaz ve bakım gerektirmez özelliğinden dolayı VRLA AKÜ (valf regüleli kurşun asit) tercihimiz olmuştur.
Mobil cihazlarımızın sürekli değişmesi ve gelişmesi şarj otomatlarının da gelişime ayak uydurmaya sürüklemektedir. Bu konuda gelişime açık olmasına rağmen güvenliği ön plana koymak gerekmektedir.
Şarjjet, Kafe şarj otomatları tamamen ücretsiz sağlanmaktadır. En geniş bayi ağımızla Türkiye’de ve Dünyada Şarjjet şarj otomatlarını en yakın bayilerimizden temin edebilirsiniz.
TELEFONUNUZUN SAĞLIĞI İÇİN ŞARJJETİ SEÇİN.