Neden Yeni Aldığım Telefon Kutusundan Şarj Adaptörü Çıkmadı

Neden Yeni Aldığım Telefon Kutusundan Şarj Adaptörü Çıkmadı

Evet. Artık yeni alınan telefonların bir çoğundan adaptör (Şarj aleti) çıkmıyor. Pandemi döneminde iPhone ile başlayan Samsung ve diğer üreticilerle devam eden bu akım bir çok telefon üreticileri telefon kutusuna şarj adaptörü koymamaya başladılar. Hem maliyet, hemde telefonun şarj soketi kısmında yapılan güçlendirmelerle telefon üreticileri kutuya şarj cihazı koymuyorlar. Üreticiler önce pandemi koşulları dediler sonra elektronik kirliliği engellemek olarak adlandırdılar.

Hızlı Şarj Adaptöründe Son Noktayı Koydular mı?

Pandemi öncesine kadar telefon üreticileri hızlı şarj adaptörü için yaptıkları araştırma ve geliştirmelerle (ar-ge) hızlı şarj konusunda son noktalarını koyduklarını düşünüyorum. Yapılan mühendislikleri açık kaynak olarak adaptör üreticileri ile paylaşıma açık hale getirdiler. Adaptör üretiminde kullanılabilecek en kötü ve en kalitesiz parçalar bile telefonun şarj soketi kısmında yapılan güçlendirme ile zarar veremeyecek hale getiren telefon üreticileri böylelikle şarj adaptörü üreticilerine pası atmış oldular.

Sadece telefonun şarj soketinde yapılan güçlendirme olarak düşünmeyin, artık yazılımla da telefon şarj soketini kontrol altına almayı başardılar.

Yakında telefon üreticileri yeni aldığınız telefon kutusuna Şarj kablosu da koymazlarsa şaşırmayın!!.